Thermische isolatie

Schuimbeton

  • Schuimbeton is een licht isolerende uitvullingslaag die gebruikt wordt voor het uitvlakken van de leidingen onder de chape, en als hellingsbeton op platte daken. Deze heeft ongeveer een droogtijd nodig van 4 dagen vooraleer de eindlaag kan geplaatst worden.

BETOPOR Floor

  • BETOPOR is een ultrallicht isolerende mortel op basis van fijne EPS korrels. Deze mortel wordt gebruikt voor het uitvullen van vloeren & platte daken. Heeft ook een droogtijd nodig van 4 dagen vooraleer de eindlaag kan geplaatst worden.

Voordelen :
1. zeer licht : minimale belasting v/d constructie

2. thermisch zeer goed isolerend

3. monoliet : koudebruggen uitgesloten

4. drukvastheid : 10 x hoger dan bij een gewone isolatie

5. akoestisch isolerend in combinatie met Acoustic Reflex.

 

  • Belangrijk bij schuimbeton en BETOPOR Floor is dat het gebouw wind- en waterdicht is. Alle gaten dienen gedicht te zijn, om doorsijpeling naar lager gelegen verdiepingen te vermijden. Trap en/of keldergaten dienen afgebakend te zijn met een bekisting. De minimumtemperatuur moet 5° C zijn. Bij toepassing op platte daken dient men rekening te houden met de weersomstandigheden. Bij neerslag kunnen de werken niet uitgevoerd worden. Er mag ook geen water op het platform staan.

Pur-schuim

  • Naadloos gespoten polyurethaan is de meest efficiënte manier van isoleren. Deze isolatie bedekt in één keer alle leidingen en heeft een hoge thermische isolatiewaarde. De isolatielaag is onmiddellijk beloopbaar en kan direct worden afgewerkt met een bovenlaag (chape). De isolatielaag kan ook afgeschuurd worden zodat er een vloerverwarmingsysteem kan geplaatst worden.

Belangrijke weetjes

  • Het gebouw moet wind- en waterdicht zijn.
  • De ondergrond dient volledig droog en stofvrij te zijn om een optimale hechting te verzekeren.
  • De minimum temperatuur moet 5° C zijn.